Jumaat, 23 Januari 2009

Saat-Saat KEGEMILANGAN..hu..huu

Masih lagi dlm mode zaman muda belia...tak yah banyak citer lah yer, hari nie ialah hari layan gambar sedunia..saya menanti komen2 yang bernas dari anda semua..poyo jer statement aku.



Gambar nie di ambil ketika sambutan hari guru sedunia, Gambar nie paling best - bergambar bersama2 ngan guru2 tersayang - Pn Sarimah, Ms Lim & Mrs Yong. aper motif si sharo tu angkat tangan? ade bau..Larikkkzzzzzzz





Minah2 rappers...seperti biasa akak pasti tersepit tengah (adui sakit tu kena impit ngan dek si kembang setaman, lenguh 1 minggu peha akak sib baik tader kecacatan kekal)






dok tunggu bila lah agak nyer nak rasmikan acara makan2 nie.



Akhirnyer... beboy tgah makan dengan penuh nafsu. Lapar tahap gaban tu sbb dok tunggu lama nak rasmikan majlis.




kengkawan hang tgok mata Ms moderator tu, tak lepas2 dok aim kek cokelat si Yanti.

ketika dulu...ketika saham tgah naik....

Bila Ina dah buka citer lelama...ketika saham tgah naik mencanak2 tu...rasa geli hati pulak tgok gambar2 muda belia tu. Difference sangat rupa paras nyer. Seperti Ina ckp sblm nie..andai kata diberi peluang utk kembali pada masa lampau..masa2 dok sekolah lah yg ingin akak ulangi kembali.

Syiok betul jadi budak sekolah nie, tak ingat aper pun, tahu belajar & enjoy. Bukan aper maybe korang masih ingat kawan2 kelas kiter semua jenis sempoi..jenis tak kisah..tak der kroni2 nie. Tp tak sangka kan dlm umur masih muda kita dah kehilangan 2 org kawan. Semoga roh Arwah Ipah & Arwah Hairul di cucuri rahmat Nya.

Ala malas lah citer banyak, kiter layanzzzzzz jer gambar2 ketika kite muda remaja...



Nie kat rumah Aleen..eeeii saper yg cute sgt tu..lah anak dara si Abas rupa nyer..larikkssssss


Nie pun gambar kat Rumah lama Ms Moderator - Abg dia Kawin



Nie pulak gegirl bersama cikgu Ekonomi - cikgu Salmah



Nie gambar gegirl lagi...suka sangat korang bergambar ngan cikgu nie yer


Nie gambar usher2 yang control ayu





**p/s. tak sangka akak comel masa sekolah...jgn mare...Larikkkkkkkkkkksssssss

Khamis, 22 Januari 2009

gawat kah????

GAWAT!!!!!, tulah yg sedang dialami oleh company aku, seram sejuk aku bila dengar macam2 rumos pasal nie. Nak kata panic..tak lah panic sangat sebb aku blum dpt rasa impact dari kegawatan nie. Mungkin sbb aku still terima on time & gaji penuh.

Hopely aper yg di rumos2 kan tu tak menjadi kenyataan...kalau tak maka harus lah akak intai2 keje lain.

Abe aku ckp kalau sungguh ader potongan gaji & retrenchment, tak yah lah sedih2..dok jer rumah, jadi surirumah yang setia...bole hantar bibik balik indon. Ohhhhhhhhhh tidak sama sekali...bukan sekarang masa nyer, akak belum ready lagi...nanti2 dulu abe.

Abe, bila lah abe nak dpt Vitamin B nie? tangan akak dah gatal2 nie..

Holiday Mood

nie lah budak yg dok buli ibu dia, geram nyer, gigit skit peha kang.

Wei..dah tader mood nak keje nie...tak sabar2 akak nak cuti, lama tu 4 hari, tp kan poyo nyer cuti lama2 hanya dok kat rumah jer. Tp taper janji cuti. Nie dlm kepala dah plan nak buat laksa weekend nie sbb terliur ngok si Ina punyer laksa.

First time nak buat laksa nie, hopely bole chehlen si Ina nyer laksa.

Ina, aper kabar kak long yer, tak dengar citer lepas dia transfer ker pantai timur? updatelah skit

Khamis, 8 Januari 2009

Best nyer sekolah nie Ibu...

senin lepas, bermula kembali rutin pagi yg sibuk. Hampir 2 bulan cuti sekolah..kena setat balik activiti riuh rendah di pagi hari.

Biasalah akak mesti ambik cuti panjang punyer setiap kali sesi persekolahan bermula tambah2 lah anak bujang akak thn nie nak masuk standard 1.Teruja beb. Kejap jer dah 7 thn anak ibu yg tak cukup bulan nie. Abe pun akak paksa ambik cuti 2 hari.

seawal 6 pagi akak dah terkocoh2 masak breakfast utk abg bawak bekal ke sekolah. Actually sek abg Hafiz nie ader 2 kali break..sekali kul 10am after sembahyang Dhuha & skali lagi sebelum masuk azan zohor, kul 1.10pm. oleh kerna akak nie ibu mithali lah kan.kan...akak masak breakfast utk abg & utk lunch nanti, akak dah bayar kat kantin utk monthly punyer makan..so tak lah abg kelaparan.

akak terpaksa buat camtu sbb 1st day sekolah hr tu...masa lunch aku gie jenguk abg kejap, dia bukan nyer pie makan nasik tp dia bantai makan aiskrim & jajan..sabar jer lah

Nak marah pun tak bole sbb aku dpt rasakan yg anak akak tu teruja sbb first time dia dpt duit belanja. Before this dia pg kiddy tak pernah dpt duit belanja sebab kiddy dia jauh dari kedai & pg dan balik van yg angkut. Tak per lah abg..semoga abg berbahagia.

Masa hantar Abg Hafiz tu..bawak skali akak tiah..seperti biasa anak dara akak tu maner bole kena tinggal...biasa putri pucuk kelompang tu..kang kena tinggal..mahu satu tmn bole dengar dia meraung, maka haruslah bawa jer.

sampai2 jer kat sekolah tu..akak tiah cakap "ibu, bestlah sekolah nie, bole tak akak sekolah kat sini tp akak nak dok sebelah abg"

akak jawab " bole ajer tp bukan sekarang tp tahun depan yer"

dia tanyer lagi " thn depan tu esok ker ibu"

adui letih kalau ader soalan sambungan nie...sib baik lah ibu kau nie sabar melayan.

citer pasal Abg Hafiz sekolah pulak belum habis lagi tp sambung nanti lah yer...panjang sangat pulak..kang dikata makan gaji buta pulak..dosa tu

Meh layanzzzzzz aksi gedik putri pucuk kelompang akak nie hah...
video

Malas nyer nak update...............

sorry ler kengkawan, lately nie akak malas betul nak update blog nie...tp taper akak akan kembali ngan new story...kira nie salah satu azam thn baru
lah..tunggguuuuuuuuu

Sambil2 tu layanzzzzz jer aksi baby Hariz nie..cute tul dia

video